Ujoen vallankumous !!

Ujous on sosiaalisuutta lahjakkuutta. Se tarkoittaa siis syntymälahjana saatua temperamenttiä, joka tekee sosiaalissa tilanteissa olemisesta hankalaa.

Ujona ihmisenä saatan ylianalysoida muiden mielipiteitä, saatan nolostua tai välillä ahdistun, jos en keksi juteltavaa.. Ujoudesta on puhuttu aina negatiiviseen sävyyn. Mutta nyt olemme alkaneet arvostamaan sitä.  Yhdysvallat ovat tässä edellä mutta suomi tulee pikkuhiljaa jäljessä...


Ujous aiheisissa kirjoissa kerrotaan missä ujot ovat hyviä: olemme rauhallisia, itsenäisiä ja vastuuntuntoisia. Emmekä kiusaa ketään tai en edes halua itse ajatella että kiusaisin ketään. Kuuntelemme muita ja rohkaisemme toisia kertomaan omista ajatuksistaan.  Osaamme ottaa toisten tunteet huomioon emmekä pidä itsestämme turhaa meteliä. 

Vois vaikka sanoa että ujous on sosiaalista lahjakkuutta: 
se on kykyä kuulla ja nähdä toiset ihmiset <3


Mutta sosiaalisuutta voi harjoittaa ja itsekritiikistä voi päästä irti.. Oma temperametti on hyvä tuntea mutta mikään pakko ei ole toimia sen mukaan..

olennaista on pohtia mitä itse haluaa elämässään. jos haluaa olla sosiaalisempi, voi ensin olla seurassa hiljaisena kuuntelijana. jos taas haluaa olla rohkeampi, sitä voi harjoitella eri keinoja kokeilemalla. Se ei ole helppoa tai mukavaa..


Eikä se ole mullakaan helppoa.. Haluan oppia olla sosiaalisempi ja rohkeampi siksi valitsin tämän nuoriso-ja yhteisö ohjaajan ammatin, koska tässä pitää olla  sosiaalisempi mutta myös osata kuunnella. Siksi minulla on omasta mielestä hyvät mahdollisuudet jatkaa.. Niin sanoi vastuuohjaani tarvitsen lisää rohkeutta..

Mutta samalla että mulla on tietoa ja taitoja valmistua tähän ammattiin siksi uskon tähän nyt vaikka se olisi kuinka vaikeaa.. Haluan että opin olemaan sosiaalisempi ja rohkeampi...

Kommentit

Suositut tekstit