Kinderpiirakka
Pääsiäisen suklainen herkku on tullut muotiin edellisenä
vuonna. Oma mamma kokeili sitä viime vuonna ja maistelin
sitä niin hyvää myös suklaista.
Taikinaan tarvitse:
3 dl sokeria
2,5 dl jauhoja
1 tl vanillijasokeria
2tl leivinjauhetta
3 rkl kaakaojauhetta
1,5 dl kiuhuvaa vettä
150 g sulatettua margarii..
2 kpl kananmunia
Voikreemi:
150 g voita
5 dl tomusokeria
4 tl vaniljasokeria
kuorrutus:
2 pandan maitosuklaa levyä
1/2 pandan valkosuklaa levy
- Sekoita sokeri, jauhot, vaniljasokeri, leivinjauhe ja kaakaojauhe keskenään.
- Kiehauta vesi ja sulata margariini. Hämmennä nesteet kuivien aineiden joukkoon.
- Sekoita vielä munat yksitellen taikinaa.
- Paista piirakkaa 15-20min 200- asteisessa uunissa.
- Jäähdytä piirakkapohja hyvin ennen voikreemin laittoa.
- Vatkaa pehmeä voi ja tomusokeri kunnolla vaahdoksi (5-10min). Lisää joukkoon vaniljasokeri.
- Levitä notkea kreemi jäähdytetyn pohjan päälle ja laita jääkaappiin jähmettymään.
- Sulata suklaat mikrossa 30sec pätkissä.
- Levitä maitosuklaa nopeasti voikreemin päälle. Valuta valkosuklaa maitosuklaan päälle vaakatasoon raidoiksi ja marmoroi kuviot (vedä hammastikulla tms vetoja pystysuunnassa ylös ja alas saadaksesi marmoroidun kuvion).
Kommentit
Lähetä kommentti